Aubergine lasagne

Aubergine lasagne

Aubergines. Ik weet het niet. Ik heb er niet zoveel mee. Ik kan er niet zoveel mee. Ze zijn zo smakeloos en het is nou ook niet zo alsof ze supergezond zijn. Gemiddeld gezond, heb ik begrepen. Ik las laatst dat er wel opvallend veel vezels in zitten. Deze helpen de voedingsnutriënten beter te verteren. Het eten van aubergines zorgt er dus voor dat alle andere voedingstoffen beter worden opgenomen in het bloed. Misschien toch goed om af en toe aan je gerechten toe te voegen.

Dus dit keer een nieuw recept met aubergines. En wel een auberginelasagne.

Ingrediënten voor 4 personen

  • aubergine lasagne4 kleine aubergines (in plakken van ongeveer 1 cm gesneden)
  • 400 gr gepelde tomaten (uit blik)
  • 2 bollen mozzarella (in dunne plakjes gesneden)
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
  • 50 gr. Parmezaanse kaas
  • 2 handenvol basilicum blaadjes
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Verse basilicum blaadjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 190 graden.
  2. Giet wat olijfolie in een pan en fruit de knoflook op matig vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en de gesneden basilicumblaadjes. Voeg wat zout en peper toe. Laat op matig vuur koken totdat de saus is ingedikt.
  3. Snijd de aubergines in dunne plakjes en bak deze in een koekenpan met olijfolie op hoog vuur aan beiden kanten totdat ze bruin zijn. Haal ze van het vuur en dep de olijfolie er af.
  4. Vul de bodem van de ovenschaal met een laagje tomatensaus en leg daarover heen een laagje gebakken aubergines, mozzarella en Parmezaan. Schep hier boven op weer een laagje tomatensaus en een laagje aubergines, mozzarella en Parmezaan, net zo lang tot de ovenschaal gevuld is. Eindig met kaas bovenop.
  5. Bak de lasagne in 20 minuten in de oven op 190 graden.
  6. Garneer met wat basilicum blaadjes

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/aubergine-lasagne/
Pinterest
Pinterest