Banaan-Sinaasappel-Wortelkoekjes

Banaan-Sinaasappel-Wortelkoekjes

Ik ben niet een echte zoetekauw, maar ik houd wel van bakken.
Ik vond het dan ook jammer dat, omdat ik gezond wil eten en ook nog wat wil afvallen, het bakken er de laatste tijd bij inschoot.
Maar tegenwoordig zie je gelukkig steeds vaker recepten van lekkernijen die toch niet ongezond zijn.
Dit recept had ik al een tijdje opgeslagen toen ik van de week iets wilde bakken. Omdat ik niet alle ingrediënten in huis had heb ik het wat aangepast.
En ze smaken prima!

Ingrediënten voor ongeveer 20 koekjes

Banaan-Sinasappel-Wortelkoekjes

  • 150 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1,5 eetlepel honing
  • handje rozijnen
  • handje walnoten of hazelnoten, gehakt
  • rasp van een grote wortel
  • rasp van een sinaasappelschil

 

 

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Wel de rozijnen in warm water.
  • Meng de havermout, bananen, gesmolten kokosolie, honing en speculaaskruiden met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egale massa.
  • Hak de noten fijn, rasp de wortel en sinaasappelschil.
  • Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng goed door elkaar.
  • Vervolgens verdeel je het beslag over het bakpapier in 20 porties (of minder als je liever grotere koekjes wil.
  • Zet ze in de oven en bak ze in 20 minuten lichtbruin. Ze horen nog wat zacht van binnen te zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/banaan-sinaasappel-wortelkoekjes/
Pinterest
Pinterest