Bloemkool stamppot

Bloemkool stamppot

Bloemkool is de saaiste minst smaakvolle groente in mijn boek. Ik eet het dus vrijwel nooit. Maar in mijn poging om meer gevarieerd te eten heb ik onlangs wat recepten met bloemkool uitgeprobeerd. Ik was bijna van plan om bloemkool in zijn geheel op te geven, totdat er een recept in de smaak viel. Het bleek een hit bij zowel mijzelf en (nadat ik vlees had toegevoegd aan het oorspronkelijke recept) bij mijn schatje. Het betreft een zogenaamde bloemkool stamppot, alhoewel er bijzonder weinig wordt gestampt. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Dit gerecht is voor 3 a 4 (of 2 hongerige) personen

Ingrediënten

  • Bloemkoolstamppot400 gram bloemkool
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 150 gram verse spinazie
  • 55 gram amandelschaafsel
  • 4 tenen knoflook
  • Indien liefhebber van vlees: 250 gram magere gerookte spekjes
  • 1 bakje alfalfa of tuinkers of rucolacress
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Snuifje zeezout

 

 

 

 

Bereiding

  1. Was de bloemkool en snij deze in kleine roosjes. Schil de aardappel en snij deze in plakjes van ongeveer 1 centimeter.
  2. Giet een laagje water in een pan en voeg de bloemkool en de aardappel toe. Kook dit geheel ongeveer 15 minuten, giet het water af en laat het geheel even staan.
  3. Rooster het amandelschaafsel en de spekjes in een koekenpan. Wanneer goudbruin, haal het uit de pan en zet even aan de kant.
  4. Verwarm een scheutje olijfolie in een wokpan en pers de knoflook hierin. Bak het kort en voeg dan de bloemkool en de aardappelen toe. Voeg de peper en het zout toe.
  5. Bak het geheel een paar minuten op hoog vuur. Wanneer de aardappeltjes goudbruin zijn, voeg dan de spinazie toe.
  6. Laat het geheel twee minuten staan.
  7. Voeg als laatste de alfalfa, het amandelschaafsel en de spekjes toe.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/bloemkool-stamppot/
Pinterest
Pinterest