Boerenkool curry

Boerenkool curry

Boerenkool stamppot. Bij ons thuis vroeger kon je erop rekenen (net zoals bij vele Nederlandse gezinnen), dat deze minimaal 2 keer per maand, in de wintermaanden, op tafel stond. Ik ben nooit een fan geweest. De worst was het enige in mijn ogen dat het de moeite waarde maakte. Ik heb het dan ook in al die tijd dat ik het huis uit ben, nog nooit klaar gemaakt. Maar nu is onze boerenkool uberhip. Uitgeroepen tot een zogenaamde superfood. Supergezond schijnt het te zijn (bevat veel vezels, antioxidanten, ijzer en calcium, heeft een ontstekingsremmende werking, en schijnt te helpen bij preventie tegen hart-en vaatziekten). Redenen genoeg dus om de boerenkool een nieuwe kans te geven. In mijn zoektocht naar lekkere gerechten met boerenkool is mijn persoonlijke favoriet de boerenkool curry.

Ingrediënten

  • Boerenkool curry150 gr fijngesneden boerenkool
  • 2 eetlepels currypasta (persoonlijk ben ik fan van de groene versie, maar het is ook heerlijk met rode curry)
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 gr cashewnoten
  • 300 gr kikkererwten
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 4 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 fijngesneden rode peper
  • Een handje vol gesneden koriander
  • Ronde zilvervlies rijst
  • Olijfolie of kokosolie

Bereiding

  1. Kook de rijst in voldoende water en zout.
  2. Bak de gesnipperde ui, de teentjes knoflook en de gesneden rode peper in wat olie aan.
  3. Voeg toe de curry pasta toe en mix het geheel (ongeveer 1 minuut).
  4. Lek de kikkererwten uit en voeg toe en mix het geheel goed in de pan.
  5. Voeg de kokosmelk en roer het om
  6. Voeg de boerenkool toe en laat het ongeveer 6 a 8 minuten koken.
  7. En als laatste voeg je de gesneden koriander en de cashewnoten toe.
  8. Voeg de rijst toe en het gerecht is gereed


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/boerenkool-curry/
Pinterest
Pinterest