Courgette lasagna met gehakt

Courgette lasagna met gehakt

Ik ben dol op alles wat uit Italië komt, de mannen, de kleding, tassen maar vooral het heerlijke eten. Al van jongs af aan op vakantie met mijn ouders at ik dagelijks grote borden met pasta en zeurde ik net zo lang dat we weer terug gingen naar de ene restaurant waar ze die geniale tortellini hadden. Deze liefde voor pasta is nooit over gegaan en er staan dan bij ons ook wekelijks Italiaanse pasta recepten op het menu.

Helaas moet ik de pasta voorlopig even laten staan aangezien ik met een dieet bezig ben om mijn darmen weer wat tot rust te brengen. Dus voorlopig even geen gluten en zo min mogelijk koolhydraten. Het dieet is gelukkig niet moeilijk vol te houden aangezien tegenwoordig elk sociaal netwerk of foodblog vol staat met heerlijke, gezonde glutenvrije en koolhydraatarme recepten.

Deze courgette lasagna is voortreffelijk. Mijn man en zoon zijn er dol op. Wat erg fijn is want het is niet altijd makkelijk om gezonde recepten te vinden die kinderen ook nog eens heerlijk vinden.

courgette lasagna

 

De dungesneden courgette linten vervangen de pasta in dit heerlijke, koolhydraatarme en glutenvrij gerecht. Het gerecht is makkelijk te maken en zit boordevol vitamines. Courgette zijn een van mijn lieveling groenten om mee te werken in de keuken. De neutrale smaak past prima in zoete en hartige gerechten, ze zijn makkelijk te verteren en zitten boordevol vezels en mineralen. Ik vervang graag spaghetti voor courgette slierten, maak er chips van uit de oven en laatst heb ik er zelfs een bamisoep van gemaakt die heerlijk was.

Onder de groenten zijn courgettes bijna onverslaanbaar als het aankomt op het hoge gehalte aan mineralen. Ze zijn rijk aan kalium en arm aan natrium. Ook bevatten ze veel magnesium, vitamine B1 en, met name veel vitamine B9. Bovendien bevat de groente weinig calorieën.

Courgette lasagna met gehakt
Recept Afdrukken
Courgette lasagna met gehakt
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de courgette in dunnen plakken. Ik gebruik hiervoor een kaasschaaf.
  3. Bak de gesnipperde ui en het gehakt zodat het gehakt bruin is.
  4. Voeg de kruiden, knoflook en de tomatenblokjes in blik toe en breng aan de kook.
  5. Zet het voor op een laag pitje en laat het mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Mix het ei met de cottage cheese en de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper
  7. Pak een ovenschaal en begin eerst met een laagje van het gehakt mengsel.
  8. Leg daarop een laag van de courgette linten.
  9. Vervolgens weer een laag gehaktmengsel en een laag van de cottage cheese mix.
  10. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laag geraspte kaas.
  11. Bak 30 minuten in de oven.
Notities



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/courgette-lasagna/
Pinterest
Pinterest