Courgette en makreel in tomaten-kruidensaus

Courgette en makreel in tomaten-kruidensaus

 

 

 

SAM_0771

Natuurlijk moeten we allemaal vaker vette vis eten voor onze gezondheid. Manlief is nogal van de haring, maar dat is (samen met paling) een vissoort waar ik niet van houd en die eet ik dan ook zelden. Ook makreel had ik al jaren niet meer gegeten. Toen ik het recept van courgettespaghetti met makreel zag had ik dan ook niet automatisch het gevoel dat ik dat moest gaan maken. Maar op een dag had ik veel courgettes in huis en zocht een recept dat ik niet eerder maakte. Ik bedacht dus toch een (goed gelukte, al zeg ik het zelf) makreelvariatie op een recept van Pascale Naessens. De smaak van gerookte makreel is heerlijk bij de wat zoetige saus en de verse kruiden, en gezamenlijk zijn ze heerlijk op de courgetteslierten. Echt het proberen waard!

Dit gerecht is voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 6 gerookte makreel filets, liefst met peper
  • 3 courgettes
  • olijfolie
  • peper, zout

Ingrediënten voor de saus:

  •  een pond zoete kleine trostomaatjes of snoeptomaatjes
  • verse rozemarijn, geknipt (niet te veel: overheerst nogal)
  • verse tijmblaadjes (mag royaal)
  • peterselie, geknipt (ook hier flink wat van)
  • paar verse muntblaadjes, geknipt
  • paar verse (niet te veel) salieblaadjes, geknipt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • zout
  • gemalen peper
  • flinke scheut olijfolie
  • klein scheutje balsamico, liefst wit

Bereidingswijze:

  1. Maak eerst de saus als volgt:
    Een flinke scheut olijfolie van goede kwaliteit in de pan. Voeg daar de tomaatjes bij, ze hoeven niet gesneden.
    Voeg ook alle geknipte kruiden erbij, de knoflook, peper en zout en tenslotte de balsamico.
    Laat het geheel een half uurtje op een uiterst klein pitje sudderen.
  2. Maak intussen spaghetti van de courgettes met behulp van een Spirelli of een handschiller met tandjes.
    Doe de courgetteslierten in een ovenschaal en meng met olijfolie, zout en peper.
    Laat warmen gedurende een kwartier op een temp. van 175-180 graden.
  3. Ontvel de makrelen en breek ze desgewenst in stukken. Warm ze heel even op in een ingevet pannetje.
  4. Serveer ze op de warme courgettespaghetti en giet de saus er overheen.
  5. Garneer met wat verse takjes tijm of rozemarijn.

Eet smakelijk!

SAM_0773

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/courgettespaghetti-gerookte-makrelen-tomaten-kruidensaus/
Pinterest
Pinterest