Detox quesadilla

Detox quesadilla

Enige tijd geleden kreeg ik als beloning voor mijn jarenlange trouwe lidmaatschap van mijn sportschool het receptenboek behorend bij het boek ‘In 28 dagen van vuilnisbelt tot tempel’ van detox coach Jacqueline van Lieshout kado. Geweldig boek met heerlijke gezonde glutenvrije recepten. Het eerste boek is trouwens een aanrader als je bewuster wilt worden van wat je dagelijks binnenkrijgt en wat dat met je doet.

Ik heb inmiddels vrijwel alle recepten uit het boek geprobeerd. Maar toen ik onlangs meedeed met een zogenaamde detox-week geïnitieerd door mijn sportschool, heb ik ook haar site ontdekt. Hier worden dagelijkse heerlijk zogenaamde detox-recepten op gepubliceerd. Een van die gerechten was een zogenaamde detox quesadilla. Omdat ik een aantal van haar ingrediënten niet lekker vond, heb ik het wat aangepast. Met een heerlijk resultaat, al zeg ik het zelf 😉

Ingrediënten voor 2 boekweitwraps

 • WIN_20150116_1429064 eetlepels boekweit
 • 1 ei
 • een scheutje (lactosevrije melk)
 • olijfolie

 

 

 

 

Ingrediënten voor vulling

 • pak diepvries spinazie (deelblokjes)
 • 1 blok feta, in kleine blokjes
 • 1 rode ui (fijngesnipperd)
 • 1 bakje pijnboompitten (geroosterd of rauw)

Bereidingswijze

 1. Meng de 4 eetlepels boekweit, het ei en de melk in een beslagkom. Roer het met een garde, en zorg dat alle klonten uit het beslag zijn.
 2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de wraps in een pan.
 3. Als de wraps klaar zijn, laat ze dan even afkoelen.
 4. Mix de ingrediënten voor de vulling met elkaar. Zorg dat de spinazieblokjes zijn ontdooid en dat het vocht eruit is voordat je gaat mengen (je kan dit doen door met een lepel op het blokje te drukken).
 5. Doe de wrap weer in de pan (liefst zonder olie), leg hierboven op de vulling en dek af met de tweede wrap (als dit teveel is in een keer, kan je de wrap ook dubbel vouwen in de pan, maar let op: dan heb je de helft minder nodig van het mengsel).
 6. Bak de wrap(s) totdat de kaas begint te smelten. Ongeveer anderhalve minuut op elke zijde zou voldoende moeten zijn.

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/detox-quesadilla/
Pinterest
Pinterest