Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

Ik eet vrijwel nooit tomatensoep. Ik ben dol op tomaten en eet ze vaak ook gewoon als tussendoortje, maar voor een tomatensoepje kan ik maar lauwwarm enthousiasme opbrengen. Dat was totdat ik onderstaande recept uit probeerde. Ok het kost wat meer tijd dan een doorsnee tomatensoepje, maar het is het dubbel en dwars waard!

Ingrediënten

  • Pittige geroosterde tomatensoep600 gr tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 theelepel tijm
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 rode peper
  • 1 blokje groente bouillon (ik gebruik een glutenvrije versie)
  • Olijfolie (een scheutje)
  • 500 ml water
  • Peper en zeezout
  • 1 handje basilicum

 

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de tomaten in stukjes (mogen redelijk groot zijn) en leg in een ovenschaal.
  3. Snijd de knoflook, ui, peper en bleekselderij in stukken en voeg toe aan de ovenschaal. Voeg een scheut olie, tijm, peper en zout toe en mix het.
  4. Bak het geheel ongeveer 30 min in de oven.
  5. Haal de mix uit de oven en stop het in een soeppan. Voeg water en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Als de bouillon goed is opgelost, pureer dan de soep met een staafmixer fijn.
  7. Garneer met wat verse basilicum.

 



1 thought on “Geroosterde tomatensoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/geroosterde-tomatensoep/
Pinterest
Pinterest