Gevulde tomaten en courgettes

Gevulde tomaten en courgettes

Gezonde recepten | gevulde tomaten
Al van jongs af aan heb ik een hekel aan gekookte groenten. Ik kon uren over de bloemkool doen (want het bord moest natuurlijk wel leeg gegeten worden) Daarom ben ik altijd op zoek naar manieren om groenten op een andere manier te bereiden. Inmiddels zijn er al veel groentenrecepten de revue gepasseerd. Onderstaand recept behoort absoluut tot een van mijn toppers.

 Ingredienten:

Voor 4 personen

  • 4 grote tomaten
  • 4 ronde courgettes of 1 grote courgette
  • 125 gr zachte geitenkaas (als je niet van geitenkaas houdt kan je dit vervangen voor crèmekaas)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr olijven
  • 1 el kappertjes
  • 3 el peterselie
  • 6 el olijfolie
  • 45 gr pijnboompitten
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. snijd het kapje van de tomaten en de courgettes en hol ze uit met een lepel. Als je een grote courgette gebruikt snij deze dan in 4 gelijke stukken en laat bij het uithollen de bodem heel
  3. snijd het uitgeschepte vruchtvlees klein
  4. verhit in een koekenpan olie en bak de ui en de pijnboompitten op matig vuur ongeveer 3 minuten
  5. neem de pan van het vuur en voeg de knoflook, de fijngesneden tomaat en courgette, olijven, kappertjes, peterselie en zout en peper toe
  6. roer alles goed door elkaar
  7. zet de uitgeholde tomaten en courgette in een ovenschaal, vul ze eerst met de geitenkaas en daarna met het tomaten-courgettemengsel
  8. besprenkel met 2 el olie
  9. bak ongeveer 40 minuten op 180 graden.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/gevulde-tomaten-en-courgettes/
Pinterest
Pinterest