Gewokte boerenkool met kip

Gewokte boerenkool met kip

Vroeger organiseerden ze op mijn vader’s werk altijd een nieuwjaarsbijeenkomst waar je de hele familie mee naar toe mocht nemen. ’Oh wat leuk, hoor ik je denken’, maar niets was minder waar. Het nare was namelijk dat er altijd & alleen boerenkool werd geserveerd. Als je omhoog gaat in kwantiteit moet je blijkbaar inleveren op kwaliteit. En dat resulteerde dus ALTIJD in boerenkool. En ik vind boerenkool toch zo vies.

Ik werd dan ook niet vrolijk van het nieuws dat boerenkool een superfood schijnt te zijn. In Amerika zijn ze er helemaal wild van. Kale heet het in het Engels en Gwyneth stopt het in bijna al haar recepten op haar site GOOP en Michelle Obama heeft de  groente geplant in de tuin van het Witte Huis.

Boerenkool bevat onder andere veel vitamine A, C, B1 en B2, mineralen, ijzer en calcium. En is dus supergezond. Reden genoeg om maar eens alternatieve recepten met boerenkool uit te proberen. Deze is voor mij een absolute aanrader!

Ingrediënten voor 2 personen

  • WIN_20150217_183625__1__ac4300 gram kipfilet (in stukje)
  • 300 gram boerenkool (gewassen & gesneden)
  • 1 rode paprika (in stukjes)
  • 50 gram pecorino (geraspt)
  • 2 eetlepels sojasaus (ik gebruik een glutenvrije variant: Tamari soy sauce van Saitaku, verkrijgbaar bij de Jumbo)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 pittige ui (gesnipperd)
  • 1 rode peper (fijngehakt)
  • 1 theelepel gember (geraspt)
  • 1 limoen (sap)
  • 1 eetlepel kokosolie

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilets in kleine blokjes, leg ze in een bakje en giet de sojasaus hierover heen. Laat het even marineren.
  2. Pers de knoflook, hak de ui, snijd de rode peper en rasp de gember.
  3. Giet de kokosolie in een grote wokpan en bak de knoflook, ui, peper en de gember op middelmatig vuur (even fruiten). Zet vuur niet te hoog.
  4. Voeg de kipfilets toe en bak dit gaar.
  5. Snijd de paprika en voeg dit aan de wok toe.
  6. Voeg daarna de gesneden boerenkool toe. Bak tot de boerenkool licht begint te verkleuren en te slinken.
  7. Pers de limoen en voeg sap toe in de wok.
  8. Rasp de oude kaas en sprenkel dit over het geheel.


2 thoughts on “Gewokte boerenkool met kip”

  • Ha, ha, die Marije!!
    Het was ook de jaarlijkse boerenkoolmaaltijd die de hogeschool organiseerde. Ja, grote kans dat er dan boerenkool wordt geserveerd 🙂
    Maar ik ben blij dat je de boeren herondekt hebt. Ik heb al inkopen gedaan en ga het deze week nog klaar maken. Ben benieuwd!
    Mam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/gewokte-boerenkool-met-kip/
Pinterest
Pinterest