Gezond bananenbrood

Gezond bananenbrood

SAM_0630

Bananenbrood en/of –cake heb je in veel soorten. Ik heb er in de loop der tijd verschillende gemaakt.
Ik vond ze nooit erg bijzonder, in tegenstelling tot de naam die me altijd zo lekker in de oren klonk.
Onderstaand recept beviel goed. Maar al houd ik niet van zoet, deze kan wat mij betreft, eigenlijk wel een beetje zoeter. Daarom deed ik er zelf wat fijn gemixte dadels bij.
Veel mensen eten dit brood gewoon als lunch, met vruchtenspread of honing.
Dat kan natuurlijk ook, de smaak is erg neutraal.
Als je een erge zoetekauw bent, is dit geen goed recept voor je. Maar voor de rest der mensheid zou ik zeggen: maken, dit brood!

SAM_0634Ingrediënten

  • 150 gr amandelmeel (of 100 gr amandelmeel + 50 gr. havermeel/speltmeel/boekweitmeel/cocosmeel)
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 goed rijpe bananen
  • 50 gr pure chocola
  • 75 gr gemengde noten
  • 30 gr kokos (niet gebruiken als je ook cocosmeel gebruikt)
  • (optioneel: 10 dadels)
  • snuf zout
  • boter of olie om vorm in te vetten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Pureer de bananen glad met een staafmixer, ga verder met een gewone mixer en voeg één voor één de eieren toe en klop ze door het beslag. Wil je de dadels gebruiken dan moet je ze nu heel fijngesneden toevoegen en het beslag kloppen tot je geen zichtbare stukjes meer ziet.
  3. Spatel het amandelmeel (met eventueel de overige soort meel die je gebruikt hebt), de bakpoeder en het zout door het beslag.
  4. Hak de noten en de chocola in stukjes en meng deze door het beslag.
  5. Meng tenslotte de kokos door het beslag (niet als je een gedeelte cocosmeel gebruikt hebt).
  6. Vet een cakevorm (23 cm) in en giet het mengsel in de vorm.
  7. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon uit komt.
  8. Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

Tips
– Luchtdicht verpakt of verpakt in aluminiumfolie kan je het ongeveer 5 dagen bewaren.
– Je kunt het bananenbrood ook invriezen.
– Hou je van zoet en heb je geen dadels toegevoegd, voeg dan eventueel wat honing of agavesiroop toe.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/gezond-bananenbrood/
Pinterest
Pinterest