Aardappelen uit de oven met rozemarijn, zeezout en knoflook

Aardappelen uit de oven met rozemarijn, zeezout en knoflook

Omdat de aardappel een gezonde, makkelijke en goedkope groente is en de variaties die je met aardappels kan toepassen talrijk zijn, staat het bij ons geregeld op de tafel.

Onderstaand recept is bij ons zeer geliefd en wordt graag gecombineerd met een lekker stukje vis of vlees.

aardappelen met rozemarijn en knoflookIngrediënten voor 2 personen:

  • 6 middelgrote aardappelen
  • olijfolie
  • zeezout
  • verse of gedroogde rozemarijn
  • 4 – 6 knoflooktenen

bereiding:

  1. als je een stoomoven hebt kun je de aardappelen in de oven gaar stomen (gebruik hiervoor het menu). Heb je geen stoomoven kook de aardappelen dan in z’n geheel met de schil in ongeveer 20 minuten redelijk gaar.
  2. verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden
  3. als de aardappelen bijna gaar zijn snijdt ze in partjes
  4. leg de partjes in een ovenschaal
  5. verdeel de olie over aardappelen
  6. voeg zout naar smaak toe
  7. verdeel de rozemarijn over de aardappelen
  8. hussel alles goed door elkaar
  9. leg de knoflook tenen (in schil) tussen de aardappelen
  10. zet 30 minuten in de oven (regelmatig even kijken).

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/gezond-recept-aardappelen-uit-de-oven-met-rozemarijn-zeezout-en-knoflook/
Pinterest
Pinterest