Tartaar van zalm met bieslook

Tartaar van zalm met bieslook

Ik heb het al in een eerder recept geschreven, ik ben dol op zalm. Rauw, gebakken of gerookt, in een voorgerecht, als hoofdgerecht en natuurlijk niet te vergeten in sushi, mij kun je er s’nachts wakker voor maken. Zalm is erg gezond en heeft natuurlijk als groot voordeel dat er veel omega 3 vetzuren inzitten. Deze kunnen o.a de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Daarnaast kan omega-3 een gunstig effect hebben op het geheugen van zwangere vrouwen en zijn er onderzoeken dat het positief effect kan hebben op gedragsstoornissen. Een gezonde vis die het meer dan waard is om regelmatig geserveerd te worden.  Hieronder een licht en gezond recept met rauwe en gerookte zalm. 

Tartaar van zalm en bieslookIngredienten:

  • 100 gr verse zalm
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1/2 bosje bieslook
  • 2 tl kappertjes
  • 1 kleine ui
  • 1 el griekse yoghurt
  • citroensap
  • snufje zout

 

Bereiding:

  1. Snijd de verse en gerookte zalm in kleine blokjes
  2. snipper de ui
  3. hak de kappertjes en de bieslook fijn
  4. meng de zalm met de bieslook, ui, kappertjes en yoghurt
  5. breng het geheel op smaak met citroensap (met klein beetje beginnen en proeven) en zout
  6. serveer op een amuselepel, in een amuseglaasje of in een ring.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/gezond-recept-tartaar-van-zalm-met-bieslook/
Pinterest
Pinterest