Boekweit

Boekweit

Gezonde voeding | BoekweitDe vruchtjes van de plant boekweit lijken op graankorrels en daarom denken veel mensen dat het ook een graansoort is.
Het heeft inderdaad veel overeenkomsten met graan. In voedingsmiddelen is het ook op dezelfde manier verwerkt; zo kan het in brood, pannenkoeken, koek en ontbijtmengsels zitten.
Boekweit is echter geen graangewas, maar het zaad van een plant uit de rabarberfamilie. Maar omdat het geen gluten bevat, is boekweit wel een goede graanvervanger.
Boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1 en B6, en verschillende mineralen, zoals magnesium.
Het is ook een van de beste bronnen van plantaardige eiwitten.
Het bevat wel koolhydraten maar veel beter dan reguliere granen kan boekweit pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel voorkomen.
In biowinkels en grote supermarkten vinden we boekweit in verschillende vormen: als graan of bloem, in koekjes, in Japanse noedels (soba) en geroosterd (kascha).
Het toepasbaar op veel manieren en over het algemeen een gemakkelijk en goedkoop alternatief voor andere graansoorten.
In de index zijn een aantal recepten opgenomen waarbij boekweit werd gebruikt.



1 thought on “Boekweit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/gezonde-ingredienten-boekweit/
Pinterest
Pinterest