Gezonde mueslirepen

Gezonde mueslirepen

Ik heb geen kinderen, maar ik begrijp van veel mensen om mij heen dat het niet altijd even makkelijk is om gezonde tussendoortjes te kopen. Zo ‘klaagde’ een collega een tijdje geleden dat er geen mueslirepen bestonden zonder toegevoegde suikers. Onlangs was ik wat aan het knutselen in de keuken met wat ‘overgebleven’ ingrediënten en opeens had ik lekkere gezonde mueslirepen gebakken. Zonder meel, boter of suiker.

Dus dit is voor alle moeders die hun kinderen gezonde tussendoortje willen voorschotelen, zonder hier heel veel moeite voor te doen, of voor iedereen die op zoek is naar gezonde zoete alternatieven voor tussendoor.

Ingrediënten

  • WIN_20150406_192348__1__f04150 tot 200 gram havermout
  • 1 handje hazelnoten
  • 1 handje walnoten
  • 1 banaan
  • 1 appel in stukjes
  • 6 pitloze dadels
  • Kaneelpoeder naar smaak
  • 1 schepje lijnzaad (optioneel)
  • ( eventueel) handje kokosrasp (of meer naar smaak)

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
  2. Doe de havermout, kaneelpoeder, kokosrasp, dadels en banaan in een keukenmachine (blender of staafmixer mag ook) en meng het tot een smeuïg geheel
  3. Snijd de appels in stukjes, plet de hazelnoten en walnoten een beetje en voeg dit samen met het schepje lijnzaad toe aan het mengsel.
  4. Vet het cakeblik goed in
  5. Doe je mueslimengsel erin en strijk het glad.
  6. Indien je de kokosrasp wilt toevoegen, dan is nu het moment: strooi dit over het mengsel heen.
  7. Bak het 30 minuten in de oven op 175 Celsius
  8. Haal het uit de oven. Wanneer het mengsel goed afgekoeld is kan je er repen van snijden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/gezonde-mueslirepen/
Pinterest
Pinterest