Gezonde en makkelijke paprikasoep

Gezonde en makkelijke paprikasoep

Paprika’s zijn voor mij multi-functionele groenten. Je kan er van alles mee doen; soep van maken, in een pasta gebruiken, een hartige taart van maken en ga zo maar door. Daarnaast leveren paprika’s een betere bron van vitamine C dan citrusvruchten. Een middelgrote paprika levert 300% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen aan vitamine C. Daarnaast bevatten paprika’s nog een scala aan andere vitaminen/mineralen zoals foliumzuur, vitamine b6 en bioflavioniden (plantenpigmenten die kanker zouden kunnen helpen voorkomen). Hieronder een makkelijk en gezond recept voor een heerlijke paprikasoep.

gezonde soepen | parikasoepIngrediënten:

  • 1 pakket paprika’s in 3 kleuren
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 500 ml groentenbouillon
  • peper
  • eventueel wat (soja)room

 

Bereiding

  1. Kook 500 ml water en voeg een groentenbouilonblokje toe
  2. snijd ondertussen de paprika in grove stukken
  3. snipper de ui
  4. pers de knoflook
  5. voeg alle ingrediënten toe aan de bouillon en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken
  6. haal de soep van het vuur
  7. maak op smaak met peper en eventueel room
  8. pureer de soep
  9. serveer in diepe komen of in doorzichtige glazen.

Mocht je deze gezonde soep nog meer smaak willen geven, grill de paprika dan van te voren en verwijder de velletjes. Volg de rest van het recept.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/gezonde-soepen-paprikasoep/
Pinterest
Pinterest