Gezonde wortel-dadel taart

Gezonde wortel-dadel taart

Waarschijnlijk denk je, met al die bakrecepten, dat ik de hele dag niets anders doe dan cakes, koekjes en taarten bakken. Maar integendeel: ik bak hooguit één keer in de veertien dagen iets of als ik bezoek verwacht. Wel ben ik erg geïnteresseerd in gezonde lekkernijen, zodat ik me niet schuldig hoef te voelen als ik wat lekkers bij de koffie neem. En dat ik ook Ernstje, mijn lieve kleinzoontje, iets lekkers kan geven dat niet gelijk een suikerexplosie in zijn kleine lijfje veroorzaakt.
Onderstaand recept voldoet ruimschoots aan die eisen: het is echt een heerlijke taart!

Ingrediënten (voor een springvorm van 24 cm)

taart 3• 300 gr geraspte wortels
• 10 dadels zonder pit (als het kleine zijn 20)
• 6 eieren
• 100 ml vloeibare kokosolie (plus een beetje om in te vetten)
• 70 gr kokosmeel
• kaneel (naar smaak – 1 koffielepel)
• snufje zout
• 1 zakje bakpoeder
• 15 gr vanillepuddingpoeder
• 100 gr grof gehakte walnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vet de vorm met wat kokosolie in.
  3. Doe twee eieren in een mengschaal en voeg daar de klein gesneden dadels aan toe. Maak heel fijn met staafmixer.
  4. Gebruik voor de rest van het deeg een gewone mixer. Voeg dan één voor één de overige eieren toe. Goed mixen voordat je weer een ei toevoegt.
  5. Meng nu de andere ingrediënten (zonder de walnoten) door het eieren-dadelmengsel. Zo krijg je een mooi homogeen deeg.
  6. Schep er ten slotte de gehakte walnoten door.
  7. Schep het deeg in de vorm.
  8. Bakken gedurende 45 minuten.
  9. Laten rusten totdat hij helemaal afgekoeld is.
  10. Daarna pas de vorm losmaken.

Smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/gezonde-wortel-dadel-taart/
Pinterest
Pinterest