Heerlijke en gezonde brownies

Heerlijke en gezonde brownies

Glutenvrije recepten- glutenvrije browniesChocolade. IK BEN ER DOL OP. Maar sinds de lactose-intolerantie constatering krijg ik er veel te weinig van binnen. Dus als er eet-gasten komen, bedenk ik meestal een chocolade-toetje. En sinds ik het recept heb ontdekt voor de meest gezonde brownie ooit, maak ik het te pas en te onpas. Of er nou eet-gasten zijn of niet: minimaal eenmaal in de week staan er gluten- en lactose vrije brownies op het menu.

Het mooie van deze brownies is dat alle ongezonde ingrediënten vervangen zijn door gezonde ingrediënten. Zo is de bloem vervangen door gemalen kikkererwten. En zit er geen suiker in maar dadels en agavesiroop.

 

Ingrediënten:
De onderstaande hoeveelheden zijn gebaseerd op 1 glutenvrije brownie in standaard cakevorm (25 tot 30 cm lang)

  • 250 gram dadels zonder pit ontpit en een uur geweekt in warm water (meest goedkoop bij de Turkse of Marokkaanse winkels)
  • 350 gram (uitgelekt) gekookte kikkererwten (ook meest goedkoop te verkrijgen bij Turkse of Marokkaanse winkels, ik koop ze voorgekookt)
  • 100 gram gehakte walnoten (eventueel iets meer als je ook wilt garneren)
  • 9 eetlepels rauwe cacaopoeder (als je echt van heel donker chocolade houdt mag het ook 10 eetlepels zijn)
  • 65 ml kokosolie
  • 130 ml agavesiroop
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 lepel kaneel

 

Bereiding:

  1. Week de dadels een uur in warm water
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Haal de dadels uit het water en bewaar ongeveer 60 ml van het weekwater.
  4. Mix de dadels samen met de 60 ml weekwater tot een gladde saus.
  5. Doe de dadelsaus in een mengkom en voeg de cacaopoeder, kokosolie en agavesiroop toe. Zorg ervoor dat alles goed gemixt wordt.
  6. Mix de kikkererwten en de eieren, en maak hier nu met de staafmixer (of keukenmachine) een gladde puree van.
  7. Voeg de kikkererwtenpuree en dadelmengsel samen en roer tot een glad geheel.
  8. Voeg vervolgens het bakpoeder, de kaneel en de gehakte walnoten toe en meng nogmaals (doe dit met een lepel of iets dergelijks niet met de staafmixer want het is lekker als de walnoten grof blijven).
  9. Bekleed de cakevorm (of een andere vorm) met bakpapier of vet de binnenkant van de vorm met kokosolie.
  10. Verdeel het deeg gelijkmatig over de cakevorm en garneer eventueel met wat walnoten.
  11. Bak de brownies in 45 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Ik ontdekte dit recept op I Love Health.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/glutenvrije-recepten-brownies/
Pinterest
Pinterest