Hartige taart met havermout bodem

Hartige taart met havermout bodem

Havermout taart

 

Deze taart is een variatie op een recept van de Voedselzandloper. Hij is makkelijk te bereiden en smaakt erg goed.Na
tuurlijk zit er in het recept van de Voedselzandloper geen ham, en dat hoeft ook niet persé. Maar ik vond het wel een lekker hartige aanvulling. Maar die kun je dus gerust weglaten. Ook kun je met de groenten variëren zo veel je wilt. Je moet alleen zorgen dat het vocht uit de groenten verdwenen is bij het smoren van de groente, anders wordt de bodem niet krokant.

 

 

 

 

Ingrediënten:
Voor de bodem:

  • 200 gram havermout
  • 50 gram vloeibare kokosvet
  • 2 eieren
  • zout
  • Italiaanse gedroogde kruiden

Voor de vulling (quiche):

  • 3 preien
  • 1 kleine courgette
  • 1 oranje of rode paprika
  • 300 gram hamblokjes
  • olijfolie
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 eieren
  • scheutje room, mag ook een plantaardige soort zijn.
  • geraspte belegen kaas, kan ook geitenkaas zijn

Bereidingswijze

  1. Doe de havermout (ik nam de grote vlokken) in een mengkom  en voeg daar 50 gram vloeibare kokosvet aan toe.
  2. Klop er 2 eieren doorheen en wat zout en flink wat Italiaanse gedroogde kruiden en meng dit heel goed met elkaar tot een loshangend deeg.
  3. Vet een springvorm in met wat kokosvet en bekleed de vorm met het havermout deeg, inclusief een opstaand randje.
  4. Zet het deeg in de koelkast om wat op te stijven.
  5. Snijd 3 schoon gewassen preien in halve ringetjes en laat ze uitlekken.
  6. Snijd de courgette en de paprika in stukjes.
  7. Smoor de groente in een hapjespan in wat olijfolie en voeg na een paar minuten wat gedroogde Italiaanse kruiden toe en de blokjes ham.
  8. Klop ondertussen 3 eieren, voeg daar wat room aan toe en wat grof geraspte kaas.
  9. Bedek de bodem eerst met een dun laagje kaas en daarna met het groentemengsel en giet daar het eiermengsel over heen en bedek dit met de rest van de geraspte kaas, voldoende om alles te bedekken.
  10. Zet de quiche in een voor verwarmde oven op 180 graden gedurende 30 minuten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/hartige-taart-havermout-bodem/
Pinterest
Pinterest