Home

Home

De wondere wereld van soep met groeten

Je kent het vast wel, je vind gezond eten super belangrijk. In jouw gedachten en op papier heb je een weekmenu bedacht waar alle vitamines en mineralen die we nodig hebben in verwerkt zijn. Je hebt uren geshopt om alles in huis te halen en je bent er helemaal klaar voor. En dan begint de realiteit van een drukke week. Je kinderen moeten naar school, naar clubjes of vrienden, het huis moet schoon gemaakt worden, je vrienden komen langs, het onkruid gewied en daarnaast heb je ook nog je werk. Van je mooie menu blijft niks over dan een paar goede improvisaties en een schuldig gevoel of iedereen nu wel zijn porties groeten heeft gehad.

Mijn oplossing is een soep gemaakt van groenten. Wij eten bijna elke avond een soep vooraf. Dit zijn altijd soepen gemaakt van 1 of meerdere groenten, op smaak gemaakt met knoflook, ui en kruiden en daarna gepureerd.  De soep is een goede en makkelijke aanvulling op onze portie benodigde groenten per dag. Daarnaast is mijn zoon dol op soep (vooral als hij deze mag slurpen) en hoe fijn is het als ouder dat je kind hierdoor al een flinke dosis groenten binnenkrijgt. Daarom delen wij elke week een lekkere soep met jullie. Deze week ‘ een super gezonde Popeye spinaziesoep.

Super gezonde Popeye spinaziesoep

Spinazie is een zeer gezonde groente en bevat veel niacine en zink, evenals eiwitten, vezels, vitaminen A, C, E en K, thiamine, vitamine B6, folaat, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, koper en mangaan. Met andere woorden, spinazie zit overvol goede stoffen voor elk deel van je lichaam! De flavonoïden in spinazie fungeren als anti-oxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen, met name in de dikke darm. Studies hebben aangetoond dat spinazie helpt bij het stimuleren van hersenfuncties, het geheugen en de mentale helderheid. Om de rijke ijzergehalte van spinazie te behouden tijdens het koken voeg licht citroensap of azijn toe.

In deze soep hebben we ook gember toegevoegd. Gember is rijk aan smaak en een goede toevoeging voor vele soepen. Gember heeft een lange traditie in de natuurlijke gezondheidszorg en is effectief in het verlichten van de symptomen  van een onrustig darmkanaal.

en nu het heerlijke recept:

Heerlijke, gezonde spinaziesoep


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/home/
Pinterest
Pinterest