Kip met krokant hummus laagje

Kip met krokant hummus laagje

Ik ben dol op hummus. Ik eet het te pas en te onpas: op een broodje, met rauwkost of gewoon ‘straight out of the pot’. Ik koop het soms kant en klaar, maar maak het vaak ook zelf. Van de week had ik het op een broodje gesmeerd en dit even kort in de oven gelegd. Heerlijk, er kwam een klein krokant laagje over. Dus bedacht ik me: hoe zou het smaken als ik kip in een laagje hummus bak? Ik kan jullie vertellen: heerlijk! Hieronder het recept, ik heb het zelf alleen met wat roerbakgroenten gegeten, maar ik denk dat het nog lekkerder is met wat rijst of noedels.

Hummus bestaat voor grootste gedeelte uit kikkererwten. En het mooie van deze kikkererwten is dat ze boordevol gezondheidsvoordelen zitten. Zo zijn kikkererwten rijk aan eiwitten, wat belangrijk is voor de opbouw en soepelheid van je spieren. Ook zitten ze boordevol voedingsvezels die helpen bij een gezonde darmwerking, een lang verzadigingsgevoel en het afvallen. En ze zijn een goede bron van diverse mineralen. Ze bevatten magnesium, ijzer, calcium en vitamine B11 (foliumzuur).

Ingrediënten voor 2 krokante kipfilets

  • win_20150206_192036_b6b2 kipfilets
  • blikje kikkererwten (400 gram, uitgelekt gewicht 240 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tahin (pasta van sesamzaad, vaak verkrijgbaar bij de Turkse of Marokkaanse winkeltjes)
  • 1 halve citroen (sap)
  • een snufje versgemalen peper
  • een snufje zeezout

Ingrediënten voor eventuele bijgerechten (roerbakgroentes en noedels/ rijst)

  • 1 stammetje broccoli
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 tomaat (groot, of 2 kleine)
  • Bruine ronde rijst of …noedels naar keuze (hoeveelheid naar eigen inzicht)
  • 1 rode ui (fijngesnipperd)
  • 1 bakje pijnboompitten (geroosterd of rauw)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar een eetlepel van het vocht.
  3. Meng de kikkererwten, het vocht van de kikkererwten, het citroensap, de olijfolie, zout, peper en de knoflook met elkaar. Maak er een egaal geheel van met behulp van een blender of staafmixer. Dit is de hummus.
  4. Rol de kipfilets in wat zeezout en peper en de hummus. Leg de kipfilets in een platte ovenschaal en smeer nog wat meer hummus over de kip.
  5. Bak de kipfilets 30 minuten in oven op 200 graden.
  6. Kook de noedels of rijst zoals op verpakking staat aangegeven.
  7. Snijd de groentes in kleine stukjes en roerbak deze ongeveer 20 minuten met wat olijfolie en zout en peper.

 

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/kip-met-krokant-hummus-laagje/
Pinterest
Pinterest