Over Met Liefde Gekookt

Met liefde gekookt is ontstaan omdat wij al jaren een enorme fan zijn van alles wat er ook maar met voeding te maken heeft en dan vooral gezonde voeding. Stapels boeken zijn de afgelopen jaren gepasseerd, honderden recepten uitgeprobeerd en daar zijn veel nieuwe recepten uit ontstaan. Soms stond het op papier, vaak op de computer, verspreid over een netwerk van documenten. Als we dan juist dat ene recept of artikel nodig hadden dan konden we het natuurlijk nergens meer vinden. Tijd dus voor een plan. En dat plan was een digitaal boek waarin wij al onze recepten en artikelen kwijt konden. En zo ontstond Metliefdegekookt.nl. Zoals jullie misschien wel kunnen zien zijn we geen vreemden van elkaar. De liefde voor koken zit duidelijk in de familie.

Sasja
Je kan gerust zeggen dat ik een voedselverslaving heb opgelopen. Mijn eerste ervaring begon in het studentenhuis, chips met eigengemaakte groentesoep (zelfs toen moest er iets gezonds bij), daarna jaren van Mediteraans koken in Spanje en vele jaren experimenteren met andere keukens, keukentechnieken en ingrediënten. De afgelopen jaren ben ik er ook een bewustere levensstijl op na gaan houden (ja ik zag de rimpels, had wat minder energie en pakte alles aan om het lot te keren). Ik ben me meer gaan verdiepen in de voedingswaarde van voedsel, wat voedsel nou eigenlijk met je lichaam doet en hoe we deze wetenschap om kunnen zetten in heerlijke en makkelijke recepten. Op het moment woon ik down under in Sydney, Australië. Dit betekent letterlijk dat ik altijd in een ander seizoen zit dan Nederland. Kijk dan ook niet raar op van frisse zomerrecepten in de winter of pompoen recepten in de lente.

Marije
In tegenstelling tot mijn zus en moeder ben ik geen keukenprinses. Sterker nog: het is mijn minst favoriete plek in het huis. Maar gezond eten is wel een passie. Zeker nu ik een gluten-intolerantie (coeliakie) en lactose intolerantie heb. Bewust worden van wat ik dagelijks at, en welke ingrediënten eigenlijk in die geliefde kant en klare producten zitten, was een absolute eye-opener voor mij. Voor mij sindsdien geen kant-en-klare en voorverpakte producten meer. Maar ik ben nog steeds van de makkelijk en snel (en lekker), dus ik probeer zoveel mogelijk van dit soort makkelijke en gezonde recepten uit. Ik neem jullie mee in mijn zoektocht, en deel alle gevonden geslaagde recepten met jullie.

Janny
Ik ben Janny, de moeder van deze twee kanjers van dochters! Ik heb een man die alles heerlijk vind dat ik klaar maak, maar zelf geen enkele behoefte heeft om te koken. Jammer, maar och…hij heeft andere kwaliteiten genoeg, en daarentegen is hij ook vaak degene die een leuke lunch of een dinertje buiten de deur organiseert. Ik ben, zeker de laatste jaren, me meer en meer gaan verdiepen, in de voedingswaarde van het eten dat we binnen krijgen. Zeker nu we wat ouder worden is het belangrijk juist die voeding te kiezen die ons energie en kracht geven. Ook ben ik ervan overtuigd dat je uiterlijk behoorlijk beïnvloed wordt door de voeding die je nuttigt en tja…wie wil er nu niet een beetje leuk uit blijven zien? Daarnaast ben ik (what’s new?) altijd bezig met mijn lijn, dus reden te meer om zorgvuldig te zijn.Voorop staat voor mij dat eten gezond moet zijn, maar minstens zo belangrijk is dat je ervan kunt genieten. Dus geen crashdiëten of strenge eetregimes, integendeel: het moet lekker zijn en er mooi uitzien. Een glaasje wijn hoort daar, op zijn tijd, ook bij voor mij.

Want bovenal: van ons eten moeten we genieten! Elke dag!

 

 


1 thought on “Over Met Liefde Gekookt”

  • Wat een enig initiatief, van zulke dingen word ik altijd blij. De recepten van Pascale Naessens die Janny ons (PP-ers) stuurde, heb ik al aan verschillende kookliefhebbers doorgestuurd. Zelf ben ik er nog niet helemaal aan verslaafd maar wel aardig op weg. Vol nieuwsgierigheid ga ik nu de “trio-recepten” bekijken en vast en zeker ook proeven! Gelukkig denken deze meisjes aan de lijn ………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/ons/
Pinterest
Pinterest