Oosterse linzensoep

Oosterse linzensoep

Ik heb de beste sportschool ooit bij mij om de hoek. Er komen geen mannen, je ligt in een warme cabine, waarin je continue andere spiergroepen traint en je krijgt persoonlijke begeleiding. Ook op voedingsgebied. Ikzelf maak geen gebruik van de coaching op voedingsgebied, maar het gevolg is wel dat de leestafel altijd vol leuke, nieuwe en gezonde gerechtjes ligt. Mij kan je dus regelmatig na het sporten aantreffen aan de tafel. Hetzij om een leuk nieuw recept te ontdekken of om me te verdiepen in de laatste roddels in showbizzland.

Vanavond heb ik het recept voor een oosterse linzensoep uitgeprobeerd. Een heerlijk pittige soep. Lekker als volledige maaltijd, met misschien een broodje of cracker erbij. Maar ook perfect als voorgerechtje.

Ingrediënten voor 2 grote kommen soep (of 4 van normaal formaat)

  • WITLOFJE - WIN_20150107_200044_edited1 grote rode uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 eetlepel ontgeurde kokosolie
  • 1 potje rode linzen
  • 1 verse pepers, in stukjes gesneden (zaadlijsten verwijderd)
  • 1 bouillon blokje
  • 4 wortels geschraapt en in schijfjes
  • ½ mango (of 1 grote appel) geschild en in stukjes
  • Een handje verse koriander
  • 150 ml kokosmelk
  • Versgemalen peper en zeezout

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de koksolie in een grote pan en fruit de ui , de knoflook en de gember.
  2. Voeg de wortelschijfjes, de mangostukjes, de linzen, het bouillon blokje en 800 ml water toe.
  3. 10 minuten laten koken.
  4. Verhit in een ander pannetje de kokosmelk.
  5. Voeg het pepertje, de koriander en de peper en het zout toe.
  6. Laat het 5 minuten koken.
  7. Voeg de kokosmelk toe.
  8. Pureer het geheel en garneer het eindresultaat met wat takjes koriander.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/oosterse-linzensoep/
Pinterest
Pinterest