Pittige gezonde (suikerloze) gemberkoekjes

Pittige gezonde (suikerloze) gemberkoekjes

Gember: ik ben er dol op. Ik denk niet dat ik het voor mijn 30e ooit bewust heb gebruikt in de keuken. Niet vreemd want ik stond zelden in de keuken ;-). Maar sinds ik ooit jaren geleden snotverkouden in een cafeetje zat, en de sympathieke barjuffrouw mij een warm gember-citroen drankje aanbood (warm/kokend water, geraspte gember, citroensap en honing), ben ik er werkelijk waar verslaafd aan. Gember heeft overigens ook allerlei eigenschappen die gezond zijn voor het lichaam. Zo schijnen er bepaalde enzymen in te zitten die de stoelgang bevorderen. Als je vaak last hebt van een opgeblazen buik, kan gember dat verhelpen. Gember bevordert ook de bloedcirculatie en helpt je lichaam te ontgiften. Ook zorgt gember voor meer speekselaanmaak, waardoor het voedsel beter verteerd wordt. Hiermee ondersteunt gember ook bij het afvallen. Verder heeft gember ook genezende eigenschappen, bijvoorbeeld het verlichten van migraine. Maar dat terzijde.

In de afgelopen weken schoot het koken/ bakken er steeds bij in. Maar een van mijn goede voornemens voor 2015: meer tijd in de keuken en nieuwe recepten uitproberen. Een ander goed voornemen: een alcohol-loze maand voor mijn schatje en mij. Mijn schatje verlangt hierdoor continue naar lekkere (zoete) dingen. En gezien mijn nieuwe status als verloofde ;-), ben ik daarom 2015 als een goede (huis)vrouw begonnen met het bakken van gezonde gember koekjes. En wat een succes! Heerlijk pittig van smaak, en geen toegevoegde suikers.

Ingrediënten voor 6 grote koekjes (doorsnee ongeveer 10 cm)
WIN_20150103_132657

 • 200 gram amandelmeel
 • 3 eetlepels kokosolie
 • 4 theelepels verse geraspte gember
 • 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
 • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
 • 2 theelepel kaneel
 • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
 • 3 eetlepels agavestroop

 

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
 2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een mengkom. Laat de kokosolie hierbij een beetje smelten (dit kan het beste au bain-marie: zet de mengkom in een grotere schaal met warm water).
 3. Kneed alles goed door elkaar/ aan elkaar met je handen.
 4. Leg een vel bakpapier op de bakplaat of vet de bakplaat in met een beetje kokosolie.
 5. Maak balletjes en duw die plat op de bakplaat. Elke afmeting kan/ mag. Ik heb gekozen voor 10 cm breed. Ze worden niet groter tijdens het bakken. Let wel op dat ze niet te dik zijn, anders worden ze niet knapperig (de koekjes op de foto zijn net iets te dik).
 6. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten tot ze helemaal rondom lichtbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen zodat ze knapperig worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/pittige-gezonde-suikerlose-gemberkoekjes/
Pinterest
Pinterest