Salade met gebakken peer en geitenkaas

Salade met gebakken peer en geitenkaas

Al eerder heb ik aangegeven dat ik erg geniet van de recepten van Pascale Naessens. Ik kocht van de week weer een kookboek van haar: het derde voor mij en ik wil ze heel graag allemaal!! Ook deze salade komt uit haar koker. Het is een lekkere en vullende salade met mooie volle smaken. Ik heb er wel een peertje extra en wat pijnboompitten aan toegevoegd.

gebakken_peer_met_geitenkaas foto

Ingrediënten voor 2 pers.

2 grote plakken geitenkaas
4 peren
gemengde, gewassen sla
2 takjes verse rozemarijn
2 handenvol walnoten
pijnboompitjes

voor het sausje
3 el honing
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
sap van 1/2 limoen (even proeven, ik gebruik meestal wat minder)

Bereiding:
Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis, maar schil ze niet.
Bak ze ongeveer 10 minuten op een zacht vuur in olijfolie tot ze gaar zijn en mooi lichtbruin gekleurd.
Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en bak ze op het laatst even mee.
Meng voor de dressing de honing met de olijfolie, de balsamicoazijn en het limoensap. Kruid met zwarte peper.
Leg op een bord de gemengde sla, schik de gebakken peren in een ster en in het midden de geitenkaas en schenk daarover de dressing.
Werk af met de gebroken noten en de pijnboompitjes, wat zwarte peper en eventueel wat extra olijfolie.

Tip: Als je droge geitenkaas gebruikt, kun je die heel kort aan beide kanten bakken, zo krijg je een lekker korstje.
Dit werkt niet bij verse geitenkaas, want die kun je heel moeilijk bakken.
Zelf gebruik ik wel verse geitenkaas, leg ze op een ingevet bakpapiertje en grill ze heel kort zodat ze net een beetje kleur krijgen en wat “lopen”.
Indien gewenst kun je het ook op een sneetje glutenvrij stokbrood of toast leggen maar dan eet je niet volgens de principes van Pascale.

Houd je niet van geitenkaas dan is de salade ook heel smakelijk met een blauwe kaas (hoeveelheid naar keuze).
In dat geval verkruimel je de kaas over de salade en de peren; de kaas wordt hierbij niet gegrild.



2 thoughts on “Salade met gebakken peer en geitenkaas”

  • Je hebt inmiddels al meer reacties gekregen dat de pagina met daarop het recept van de makreel en courgetteslierten niet gevonden kan worden. Jammer, want het lijkt me erg lekker! Groeten van Annemarie

    • Het heeft even geduurd voor ik ontdekt had waar het steeds fout ging. Nu is het hersteld.
      Het is inderdaad een heerlijk recept, Annemarie en ook makkelijk te en snel te maken.
      Dank voor je reactie.
      Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/salade-gebakken-peer-en-geitenkaas/
Pinterest
Pinterest