Seizoensgerecht: Aspergerisotto

Seizoensgerecht: Aspergerisotto

AspergerisottoHet aspergeseizoen is weer begonnen en wij hebben deze tongstrelende groente al weer een paar keer op het menu gehad. Afgelopen weekend heeft mijn moeder ons nog verrast met een grote pan asperges bereid op de traditionele manier met ham, eieren en boter. Heerlijk!

Asperges zijn ook heerlijk om mee te experimenteren. 2 favorieten combineren, risotto en asperges, leidde tot dit heerlijk gezonde voorjaarsrecept.

 

Ingredienten: (2p)

  • 300 gr asperges (groene of witte)
  • 350 gr risottorijst
  • 300 gr doperwten
  • 300 gr tuinbonen
  • 125 gr crème fraîche
  • 75 gr pecorino
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 liter kippenbouillon (voor een vegetarische versie gebruik je groentenbouillon)
  • 10 gr munt

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijdt de taaie gedeeltes van de asperge en schil ze met een dunschiller.
  3. Breng een grote pan met water aan de kook.
  4. Zet een koekenpan op matig vuur en doe de olijfolie erin. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak ongeveer 5 minuten op zacht vuur.
  5. Breng ondertussen in een andere pan een liter water aan de kook en voeg bouillonblokjes toe.
  6. Schep de rijst bij de sjalotjes en roer tot deze glazig ziet.
  7. Schep de rijst met de sjalotjes in een vuurvaste ovenschaal en voeg de bouillon toe.
  8. Zet de schaal in de oven en bak de risotto ongeveer 30 minuten (roer af en toe door en kijk of er voldoende vocht inzit)
  9. Voeg de asperges, doperwtjes en tuinbonen toe en bak deze 5-8 minuten mee.
  10. Haal de schaal uit de oven en voeg de crème fraîche, risotto en munt toe en roer goed door. Laat 5 minuten rusten en dan kan je dit heerlijke recept serveren.

Eet smakelijk!

 

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/seizoensgerecht-aspergerisotto/
Pinterest
Pinterest