Viskoekjes

Viskoekjes

Ik werd tijdens het bezoek aan mijn schoonouders in Denemarken dit weekend verrast met heerlijke viskoekjes. Geen koekjes in de zin van ‘lekker bij de koffie’, maar heerlijke hartige koekjes bij een avondmaal of lunch. Mijn schoonmoeder had ze een dag van te voren gebakken, en warm met gepofte aardappel en koude salade geserveerd. Maar ze waren ook nog heerlijk toen wij ze volgende dag koud op Smørrebrød (de Deense versie roggebrood) geserveerd kregen.

Ingrediënten voor 4 personen (ongeveer 4 ballen)

  • WIN_20150110_1342341 kg kabeljauw (in stukjes gesneden)
  • 3 eetlepels maïzena
  • 2 eieren
  • ½-1 kopje (lactose vrije) melk
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 grote bossen dille (fijngehakt)
  • 2 theelepels zeezout
  • peper
  • olie/ boter om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Meng alles met elkaar.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak er balletjes van en plet deze iets voor je ze in de pan legt.
  4. Bak de viskoekjes goudbruin op middelhoog vuur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Follow by Email
Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://metliefdegekookt.nl/viskoekjes-2/
Pinterest
Pinterest